Publikováno

Říjen ve znamení mediace a školení

po mediaci

ŘÍJEN MĚSÍCEM MEDIACE

O mediace se nejlépe píše po mediaci 🙂 Dnes jsem měl mediační setkání s klienty – kolegy v práci, kterým nefunguje komunikace na pracovišti a musí pak řešit nepříjemné problémy z toho plynoucí.

V říjnu se potkám i s obchodní mediací, klienti potřebují pracovat na sporu ohledně plnění smlouvy o dílo. Obdobně se účastním výběrového řízení na dodavatele mediace pro práci s konflikty uvnitř týmu jedné ostravské firmy. Cením osvícený přístup zaměstnavatele, který dává jasně na vědomí, jak důležití jsou pro něj jeho zaměstnanci. A podporuje je v tom, aby se sami podíleli na nastavení fungujících a nekonfliktních vztahů.

MEDIACE PRO FIRMY I VEŘEJNOU SPRÁVU

Mediace není pouze nástroj pro jednotlivce nebo firmy. Stále častěji si její význam uvědomují i veřejné instituce, které chtějí zlepšit své služby a zároveň posílit komunikaci s veřejností. V říjnu tak budeme realizovat školení zaměřené na komunikaci a mediaci pro magistrát města Karviné. A když píšu budeme, myslím tím naši organizaci @Vaše dohoda.cz

CHYSTÁME MEDIAČNÍ VÝCVIK

S naší Vaší dohodou začínáme pomalu chystat 100hodinový mediační výcvik. Jediný svého druhu v Ostravě. Je to vždycky vrchol naší lektorské a mediační sezóny a věříme, že bude opět stát za to 🙂

A protože je podzim, čas zpomalení. Blíží se Dušičky, čas přemítání o životě i smrti. A mí přátelé pořádají K smrti dobrý festival, na který si vás tímto dovoluji s radostí pozvat.

Krásný podzim vám přeji, bez konfliktů a hádek. A když nastanou, víte na koho se obrátit. Váš mediátor Tomáš Zmija